Na smoothie potřebujete tyto ingredience: 100 g ananasu 1/2 avokáda 65 g okurky kus kandovaného kaktusu Med nebo agávový sirup dle chuti 1-2 lžíce bílého mandlového másla (volitelně, aby bylo extra sladké a krémové) zmrzlina dle libosti Na ozdobu: Tajin prášek a limeta Příprava:Je...
Recepty, Strana 2
Nejprve čerstvé krevety osolte a opepřete. Na pánvi ohřejte olej a orestujte cibulku do sklovita. Přidejte papričky Guajillo a restujete ještě po dobu 1 minuty. Nakonec přidejte krevety, dokud nemají svou charakteristickou oranžovou barvu. Poté je zbavte přebytečné tekutinu a odložte stran...
Tradiční salsa verde je jednou z nejoblíbenějších omáček v Mexiku. Je to omáčka, která svou pikantní, svěží, kyselou a lehce nasládlou chutí zprostředkovává pravou chuť autentické mexické kuchyně. Tato omáčka nesmí chybět na žádném mexickém stole, protože zvýrazní chuť každé...
Ingredience vepřové maso pečeně, kýty, panenka Marináda 2x sušená Ancho papričky, sušená Guajillo papričky (namočit do horké vody, dokud nejsou měkké) 50g ananasu 1/2 cibule 1x chilli paprička Chipotle (v Adobo omáčce) 0,15 l Chipotle Adobo omáčky 0,15 l vinného octa 5x stroužek...
Chcete si dát doma nachos s čedarovou omáčkou jako v kině? Je to jednoduché! Objednejte si libovolné hotové nachos z naší nabídky. A než dorazí vrhněte se na omáčku. Je to easy. Nejprve z rozpustíme máslo, které vzápětí zahustíme trochou hladké mouky. Za stálého míchání přilejeme sk...
K měření štiplavosti a pálivosti chilli papriček slouží Scovilleova stupnice a Scoville Heat Unit (SHU). Co je Scovilleova stupnice? Scoville stupnice a Scoville Heat Unit (SHU) byly pojmenovány po vědci Wilburu Scoville v roce 1912. V té době Scoville pracoval pro farmaceutickou sp...
Odstraňte špičky kuřecích křídel, opláchněte je studenou vodou a osušte. Křídla marinujte v adobo a nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny. Marinovaná kuřecí křídla s marinádou vložíme do pánve a necháme vše dusit, dokud se salsa nezredukuje. Přidejte olej a opečte k...
Jak vytvořit správné mexické burito? Nejprve si připravíme maso. Pro rychlost začneme kuřecím masem, které se v Mexiku úplně moc nepoužívá, ale češi (a hlavně češky) ho milují. Kuřecí maso uvaříme v zeleninovém vývaru. Poté ho za pomocí vidličky natrháme a naložíme v marinádě Pibi...