296 Kč
KÁVA: SALVADOR - SANTA ANA - AYUTEPEQUE - LATE HARVEST - PACAMARA - NATURE
OBLAST: SANTA ANA, ILAMATEPEC, EL SALVADOR
Druh: Arabica
Odrůda: Pacamara
Nadmořská výška pěstování: 1 000 - 1 550 m
Období sklizně: Listopad až únor
Proces: Naturální
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: velmi nízká
Chuťový profil: Sladká káva s chutí karamelu a kakaa, grepu a citronu. Vhodná na espresso i na filtr a jiné druhy přípravy
Ayutepeque je farma ležící poblíž Santa Ana, na svazích sopky, také zvané Ilamatepec v Nahuatl (jazyk rodiny Uto-Aztéků). Tato farma se rozkládá na 160 hektarech na sopečné půdě těsně pod El Manzano, mezi 1000 a 1550 metry nad mořem.
Odrůda Pacamara
V roce 1958 vyvinul kávový institut v El Salvadoru (ISIC) nový typ křížence s příznačným jménem Pacamara. První složkou je odrůda Pacas – vysoce výnosný hybrid “San Ramón Bourbon”, která byla vyšlechtěna v roce 1956 dvěma významnými vědci v El Salvadoru (Don Alberto Pacas a Don Francisco De Sola). Druhou částí se stala odrůda Maragojipe (Maragogype), proslulá velikostí svých zrnek, výraznou aciditou a delikátním chuťovým profilem. Čím výše se Pacamara pěstuje, tím kvalitnější jsou kávová zrna. V chuti se vyznačuje výrazným květinovým aroma, kořenitými tóny a středním tělem
Země původu: El Salvador