KávaHappy Easter Nicaragua 250g

Kód: 2444
Neohodnoceno
296 Kč
Skladem (1 ks)

KÁVA: NICARAGUA - SAN RAFAEL DEL NORTE - LA ISABELA - LAVÉ,MH,BIO

OBLAST: LA ISABELA, CORDILLERA ISABELIA, SAN RAFAEL DEL NORTE, NICARAGUA

 

Druh: Arabica

Odrůda: Red catuai, Red caturra, Maragogype, Parainema

Nadmořská výška pěstování: 1 000 - 1 350 m

Období sklizně: Listopad až únor

Proces: Promytý

Sušení: Na slunci

Stupeň pražení: Střední

Acidita: velmi nízká

Chuťový profil: Káva s chutí karamelu, citronové trávy a čokolády. Vhodná na espresso i na alternativní přípravu kávy

 

O zimní edici

Společenství COOMCAFE bylo založeno v roce 2006. COOMCAFE je přítomno ve 29 komunitách a má 161 členů, včetně 22 producentek kávy.
COOMCAFE získalo v roce 2013 certifikaci Fair Trade a v roce 2018 certifikaci Organic UTZ. Jeho provoz je podporován mezinárodními programy (PROGRESO v Nizozemí, NICADAPTA) a nevládními organizacemi (CBI, RVO, CRS a HEIFER).

Společenství farmářů se nachází v průměrné nadmořské výšce 1 250 metrů. Všechny partnerské farmy se nacházejí na úpatí pohoří Cordillera Isabelia, v nárazníkové zóně přírodní rezervace Cerros de Yali. Průměrná plocha každého partnera je 3,70 hektaru s průměrnou produkcí 736 kilogramů exportní kvality na hektar na celkové ploše téměř 600 hektarů. Z těchto 600 hektarů se 227 pěstuje ekologicky a 370 konvenčně, ale s minimálními vstupy.
Na farmách se nejvíce pěstují odrůdy caturra, catuai, paraneima, maragogype, maracaturra, pacamara a catimor, ve stínu endemických stromů a s průměrnými ročními teplotami 18ºC.

 

ZEMĚDĚLSKÉ POSTUPY
Kávovníky rostou ve stínu keřů Inga (černé a červené guavy), dřevěných stromů, jako je cedr, maria, guava a liquidambar, a ovocných stromů, jako jsou citrusy, avokádo, banány a kakao.
Káva je organicky certifikovaná, vyrábí se za použití zemědělských postupů, jako je ruční odstraňování plevele, ruční prořezávání, kontrola stínu a kontrola škůdců a chorob pomocí certifikovaných ekologických produktů a dalších postupů využívajících produkty z farmy. Hnojení je ukončeno zapravením dužiny třešní do rýh na plantáži.

Jak se připravuje naše káva LA ISABELA?
Káva je za sucha drcena v horizontálních rozvlákňovačích, které oddělují zrna od dužiny. Káva se umístí do betonového fermentoru na dobu 12 až 16 hodin při pokojové teplotě. Káva je poté plně promyta čistou vodou ve fermentoru a tříděna podle velikosti a kvality v betonovém kanálu dlouhém 5-7 metrů. Voda vznikající při praní padá do filtrů a úpraven. Káva se po umytí předsuší a ručně vybírá do dřevěných přepravek a následně dodává do sběrny družstva. Káva se suší na slunci.

Země původu: Nikaragua

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Nápoje
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: