Jak na burrito

Jak vytvořit správné mexické burito?

Nejprve si připravíme maso. Pro rychlost začneme kuřecím masem, které se v Mexiku úplně moc nepoužívá, ale češi (a hlavně češky) ho milují.

Kuřecí maso uvaříme v zeleninovém vývaru. Poté ho za pomocí vidličky natrháme a naložíme v marinádě Pibil. Okořeníme kořením chorizo, osolíme, opepříme.

Směs pak pokládáme do středu velké pšeničné tortily, zasypeme strouhaným čedarem nebo goudou. Přidáme fazole, rýži, rajčata na kostky, čerstvý koriandr a zabalíme.

Burrito se balí tak, že okraje tortily zahneme dovnitř směrem k náplni a pak celou placku zatočíme do válce směrem od sebe.

Hotové burrito zapečeme na grilu nebo 5 minut v troubě.

Podáváme s kysanou smetanou, ostrou salsou nebo guacamole.

Dobrou chuť!

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení