Chilli seasoning 30g

Kód: 3196
Neohodnoceno
35 Kč
Skladem (3 ks)

Jemně Ostrá Kořenící Směs s Příchutí Římského Kmínu a Oregána

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuť a vůně: ovocné aroma, rychlý nástup pálivosti s pomalu doznívající chutí papriky

Pod označením chilli se skrývá celá škála paprik a papriček různých druhů, odrůd a kultivarů. Přesto, že ve světě se používají i druhy nepálivé, u nás se zažilo označení chilli pro pálivé až extrémně ostré papričky. Pro bohaté aroma a vysoký obsah capsicinu je důležité teplé počasí a dostatek slunce.
Z toho důvodu je chilli nejvíce oblíbené v teplých oblastech, jako je Mexiko, Thajsko, Indie, Španělsko nebo Itálie.

Původní obyvatelé střední Ameriky používali chilli na ochucení čokolády, kterou připravovali jako nápoj z drcených kakaových bobů, vody nebo mléka a různého koření (nové koření, vanilka, chilli). Tato exotická příchuť se ostatně používá dodnes a čokoládu s chilli si můžeme běžně koupit.

Použití: Použití chilli je takřka neomezené. Mexická kuchyně používá desítky druhů chilli, které se přidávají do masových směsí z vepřového, kuřecího i rybího masa. Do zeleninových a luštěninových pokrmů, kam patří i slavná směs „Chilli“, která se skládá z fazolí, rajčat, paprik a hovězího masa. Thajská kuchyně s oblibou používá čerstvé zelené chilli papričky na přípravu zelených karí past, které se používají nejčastěji na přípravu ryb, mořských plodů nebo kuřecího masa. Do těchto past se často přidává i kokosové mléko nebo arašídová pasta.

Složení: Chili papričky, římský mletý kmín, oregano, česnek, protispékavá látka E551

Obsah balení: 30 g

Země původu: USA

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota: 1243 kJ / 297 kcal,

Tuky: 13 g–z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g, Sacharidy: 54,0 g–z toho cukry: 0,0 g, Bílkoviny: 15,0 g, Sůl: 0,0 g

Informace distributora: Front Line s.r.o., Kovářská 4, 190 00 Praha 9, Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: