Habanero
Habanero patří mezi nejostřejší chilli papričky na světě (SHU 100.000-350.000) a je velmi oblíbená v mexické kuchyni. Díky své intenzivní pálivosti a specifické chuti se habanero často používá k přípravě pikantních omáček a marinád. Jedním z nejoblíbenějších pokrmů s habanerem je omáčka habanero, která dodává jídlu nejen ostrou chuť, ale i charakteristický aroma.
Existuje několik různých odrůd habanera, jako například habanero orange, čokoládové habanero nebo žluté habanero. Každá z těchto odrůd má své specifické vlastnosti a určení v kuchyni.
Pokud rádi experimentujete s novými chutěmi, můžete vyzkoušet přidat habanero do různých pokrmů jako jsou omáčky, dusená masa, mexické salsy nebo dokonce do sladkých dezertů pro zajímavý kontrast chuti.
Pro milovníky pikantního jídla je habanero skvělou volbou, která dodá každému pokrmu intenzivní pálivost a exotickou chuť.
Habanero je odrůda papriky čínské (Capsicum chinense Jacquin). Její název je...