Achiote

Achiote v mexické kuchyni

Achiote, známý také jako annatto, je koření získávané z plodů stromu Bixa orellana. Toto koření je běžně používáno v tradiční mexické kuchyni, kde dodává jídlu charakteristickou oranžovou barvu a mírně kořeněnou chuť. Achiote se často používá k dochucení masa, ryb nebo rýže.

V mexické kuchyni se achiote často kombinuje s dalšími kořeními jako je koriandr, pepř a česnek, aby vytvořilo aromatičtější směs. Tato směs je pak používána k marinování masa nebo ryb před jejich grilováním nebo pečením. Achiote může být také smícháno s octem a citrusovou šťávou, aby vytvořilo omáčku nebo marinádu pro maso.

Celkově je achiote důležitou součástí mexické kuchyně a přispívá k bohatosti a barevnosti tradičních pokrmů.

6 položek celkem
Achiotepasta100g
75 Kč

Achiote, známý také jako annatto, je koření získávané z plodů stromu Bixa orellana. Toto koření...

Kód: 2304
achiotepasata100G
Achiote pasta 100g
Momentálně nedostupné
85 Kč

Kořenící pasta  

Kód: 1159
achiote300ml
125 Kč

tekutá marináda s vůní citrusu ze semínek Annatto, nepikantní, na vepřové a drůbeží maso

Kód: 447
tekutéachiote380g
Tekutá Achiote 380g
Momentálně nedostupné
151 Kč

omáčka k dochucení či marinování masa nebo k výrobě klasické marinády Pollo Pibil, Cochinita Pibil

Kód: 2355
Achiote500g
Achiote pasta 500g
Momentálně nedostupné
195 Kč

Achiote, známý také jako annatto, je koření získávané z plodů stromu Bixa orellana. Toto koření...

Kód: 2449
Achiote500g
Achiote pasta 1kg
Momentálně nedostupné
690 Kč

Pasta z koření Achiote ze semen Orleans 1Kg   

Kód: 2567