L. A. CETTO Reserva Privada Petite Sirah 0,75

Kód: 3176
Neohodnoceno
690 Kč
Skladem

Odrůda: 100% Petite Sirah

Barva: Hluboká, rubínová, časem se mění na granátovou.

Aroma: Typicky odrůdová, kořenitá, komplexní, intenzivní. 

Chuť: Plné tělo a skvělá struktura, s tóny tmavého ovoce a švestek, koření, přetrvává dlouhá dochuť, vyvážená.

Zrání: 18 měsíců v amer.dubu.

Snoubení s jídlem: Toto opulentní víno skvěle doprovodí plátky masa na grilu, např. steak fillet mignon, samotný či s omáčkou z černého pepře. Výborné též k pečenému jehněčímu a výrazným sýrům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kategorie:Mexická vína

Druh:červené

Objem:0,75 l

Odrůda:Petite Sirah

Vinařství:L.A.Cetto

Země původu:Mexico

Vinařská oblast:Baja California

Ideální teplota podávání:15 °C

Analytika vína:Alkohol 14.5%

Počet v kartonu:6 ksObjem:0,75 l

Země původu (text):MEXIKO - Mexiko je asi nejstarší vinařskou zemí Nového světa. Ihned po dobytí říše Aztéků v roce 1521 se španělští dobyvatelé, pod vedením Hernanda Cortéze, pokusili založit tradici vinohradnictví v Mexiku. Neměli ale velké úspěchy, protože horké a suché podnebí, které v Mexiku panuje, nebylo pro vinnou révu ideální. Tito pěstitelé se ale nevzdali a hledali oblasti, kde by se vinné révě dařilo. Ty našli na severu Kalifornie. V 18.století františkáni tyto španělské vinohrady rozšířili do celé Kalifornie. Pak ale došlo k odtržení Kalifornie od Mexika a tím na dlouhou dobu i k úpadku Mexického vinařství. Tradice pěstování vinné révy v Mexiku byla vzkříšena až začátkem 20.století, kdy sem přicházejí investice od velkých amerických a evropských společností. Vzhledem k již zmíněnému suchému a teplému klimatu v Mexiku, se zde vinné révě daří nejlépe na náhorních plošinách v nadmořské výšce 1500 a někdy až 2000m. Nyní je v Mexiku 8 vinařských oblastí, z nichž nejvýznamnější je Baja California. Jak už samotný název napovídá, leží na jižní hranici Kalifornie, téměř na dohled od kalifornského San Diega. V celém Mexiku je kolem 70 tisíc hektarů vinic. Především díky technologii řízeného kvašení a výsadbě kvalitních odrůd jsou mexická vína na stálém kvalitativním vzestupu a díky tomu se začínají prosazovat i na světových trzích a mezinárodních vinařských výstavách.