Recepty

Mořský okoun se salsou fresca

Pro přípravu salsy nařízneme rajčata křížem, spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nasekáme na jemno. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku překrojíme napůl, očistíme a omyjeme a nasekáme nadrobno. Přísady smícháme s limetkovou šťávou, 2 lžícemi olivo...

Pescadillas

Pro pescadillas dejte na pánev česnek a cibuli a restujte do zlatova. Pak přidejte rajčata, brambory a nakonec kousky tuňáka z konzervy, bobkové listy, koriandr a kmín. Dosolte a opepřete. Stáhněte ze sporáku. Nechte vychladnout. V hluboké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu....

Kaktusové smoothie

Na smoothie potřebujete tyto ingredience: 100 g ananasu 1/2 avokáda 65 g okurky kus kandovaného kaktusu Med nebo agávový sirup dle chuti 1-2 lžíce bílého mandlového másla (volitelně, aby bylo extra sladké a krémové) zmrzlina dle libosti Na ozdobu: Tajin prášek a limeta Příprava:Je...

Mexické krevety

Nejprve čerstvé krevety osolte a opepřete. Na pánvi ohřejte olej a orestujte cibulku do sklovita. Přidejte papričky Guajillo a restujete ještě po dobu 1 minuty. Nakonec přidejte krevety, dokud nemají svou charakteristickou oranžovou barvu. Poté je zbavte přebytečné tekutinu a odložte stran...

Domácí salsa verde

Tradiční salsa verde je jednou z nejoblíbenějších omáček v Mexiku. Je to omáčka, která svou pikantní, svěží, kyselou a lehce nasládlou chutí zprostředkovává pravou chuť autentické mexické kuchyně. Tato omáčka nesmí chybět na žádném mexickém stole, protože zvýrazní chuť kaž...

Tacos al pastor

Ingredience vepřové maso pečeně, kýty, panenka Marináda 2x sušená Ancho papričky, sušená Guajillo papričky (namočit do horké vody, dokud nejsou měkké) 50g ananasu 1/2 cibule 1x chilli paprička Chipotle (v Adobo omáčce) 0,15 l Chipotle Adobo omáčky 0,15 l vinného octa 5x strouž...

Nachos jako v kině?

Chcete si dát doma nachos s čedarovou omáčkou jako v kině? Je to jednoduché! Objednejte si libovolné hotové nachos z naší nabídky. A než dorazí vrhněte se na omáčku. Je to easy. Nejprve z rozpustíme máslo, které vzápětí zahustíme trochou hladké mouky. Za stálého míchání přilejeme ...

Poctivého nepálí?

K měření štiplavosti a pálivosti chilli papriček slouží Scovilleova stupnice a Scoville Heat Unit (SHU). Co je Scovilleova stupnice? Scoville stupnice a Scoville Heat Unit (SHU) byly pojmenovány po vědci Wilburu Scoville v roce 1912. V té době Scoville pracoval pro farmaceutickou ...

Kuřecí křídla v mexické marinádě

Odstraňte špičky kuřecích křídel, opláchněte je studenou vodou a osušte. Křídla marinujte v adobo a nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny. Marinovaná kuřecí křídla s marinádou vložíme do pánve a necháme vše dusit, dokud se salsa nezredukuje. Přidejte olej a opečte...

Jak na burrito

Jak vytvořit správné mexické burito? Nejprve si připravíme maso. Pro rychlost začneme kuřecím masem, které se v Mexiku úplně moc nepoužívá, ale češi (a hlavně češky) ho milují. Kuřecí maso uvaříme v zeleninovém vývaru. Poté ho za pomocí vidličky natrháme a naložíme v marinádě Pi...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení