Jak na burrito

Jak vytvořit správné mexické burito?

  1. Nejprve si připravíme maso. Pro rychlost začneme kuřecím masem, které se v Mexiku úplně moc nepoužívá, ale češi (a hlavně češky) ho milují.
  2. Kuřecí maso uvaříme v zeleninovém vývaru. Poté ho za pomocí vidličky natrháme a naložíme v marinádě Pibil. Okořeníme kořením chorizo, osolíme, opepříme.
  3. Směs pak pokládáme do středu velké pšeničné tortily, zasypeme strouhaným čedarem nebo goudou. Přidáme fazole, rýži, rajčata na kostky, čerstvý koriandr a zabalíme.
  4. Burrito se balí tak, že okraje tortily zahneme dovnitř směrem k náplni a pak celou placku zatočíme do válce směrem od sebe.
  5. Hotové burrito zapečeme na grilu nebo 5 minut v troubě.
  6. Podáváme s kysanou smetanou, ostrou salsou nebo guacamole.

Přejeme vám dobrou chuť!