Pozole Verde s poblanos

 

1. V hrnci přiveďte k varu 3 litry vody. Nyní přidejte cca 60 g soli (nebo podle chuti), ¼ cibule, 3 stroužky česneku, 
2 bobkové listy, 3 kuličky pepře, 1 lžičku epazotu a ¼ lžičky tymiánu a oregana. Přidáme maso a přikryté dusíme na
středním plameni asi 1 hodinu nebo dokud maso nezměkne. Seberte pěnu. V případě potřeby udržujte hladinu vody vroucí vodou 2. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubé kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme cibuli do zlatova.
Poblanos nahrubo nakrájíme a přidáme. Přidejte stroužky česneku a krátce orestujte. Nakonec přidejte okapaná tomatillos
a Chiles Serranos, krátce orestujte a dochuťte solí. 3. Obsah pánve nalijte do mixéru a rozmixujte s koriandrem, petrželkou, epazotem, oreganem, tymiánem a kuřecím vývarem,
aby vznikla hladká omáčka. Směs smažte v hrnci s trochou oleje na středním plameni. Přikryjeme a dusíme 15 minut a podle
potřeby dochutíme solí a pepřem. Dát stranou. 4. Maso vyjmeme z hrnce a necháme mírně vychladnout. Odstraňte kosti a maso nakrájejte na malé kousky.
Uchovávejte v teple a dejte stranou. Vyjměte zeleninu a bylinky z vývaru a vyhoďte. 5. Kukuřici pozole sceďte a přidejte do masového vývaru vytvořeného v hrnci. Vařte asi 1 hodinu, nebo dokud kukuřičná zrna nevyskočí. 6. Poté přidejte směs chilli-tomatillo a maso a podle potřeby dochuťte solí. Necháme na mírném ohni provařit dalších 30 minut, aby se chutě propojily. 7. Na zelenou ozdobnou omáčku rozmixujte koriandr, šťávu ze 2 citronů, 2 lusky serrano (nejlépe je namočte na pár minut do citronové šťávy)
a trochu oregana, aby vznikla hladká salsa. Podle potřeby dochuťte solí. 8. Vývar podávejte velmi horký a ozdobte kukuřičnými tostadas, oreganem, nakrájenou cibulí, limetkovou šťávou, nudličkami salátu,
ředkvičkami a zelenou omáčkou. 9. Užijte si to!