Tacos al pastor

Ingredience

vepřové maso pečeně, kýty, panenka

Marináda

  • 2x sušená Ancho papričky, sušená Guajillo papričky (namočit do horké vody, dokud nejsou měkké)
  • 50g ananasu
  • 1/2 cibule
  • 1x chilli paprička Chipotle (v Adobo omáčce)
  • 0,15 l Chipotle Adobo omáčky
  • 0,15 l vinného octa
  • 5x stroužek česneku
  • sůl
  • skořice
  • Mexican Oregano
  • 100g Achiote pasta

Ingredience rozmixujeme na marinádu popř. použijeme marinádu Pastor hotovou. Maso naložíme do marinády a necháme v lednici uležet asi 5 hodin. Maso nakrájíme na proužky nebo natrháme vidličkou. Na pánvi si lehce orestujeme ananas. Předehřejeme troubu na 150° a necháme maso péct asi 3,5 hodiny. Servírujeme na kukuřičné tortilly mazané fazolovou pastou. Ozdobíme pokrájenou cibulkou, koriandrem, avokádem nebo čerstvým sýrem, restovanými kostičkami ananasu a nakonec doladíme oblíbenou salsou a kouskem limety.