Domácí salsa verde

Tradiční salsa verde je jednou z nejoblíbenějších omáček v Mexiku. Je to omáčka, která svou pikantní, svěží, kyselou a lehce nasládlou chutí zprostředkovává pravou chuť autentické mexické kuchyně. Tato omáčka nesmí chybět na žádném mexickém stole, protože zvýrazní chuť každého pokrmu. Salsa verde je také velmi oblíbená pro přípravu jídel jako enchiladas, chilaquiles, žebra v zelené omáčce, vejce, vepřové maso v zelené omáčce atd.

Do mixéru vložte tomatillos, cibuli, česnek, serrano nebo jalapeño chilli a koriandr. Dobře promícháme a dochutíme solí. V hrnci rozehřejte olej a omáčku restujte asi 3 minuty nebo dokud nezmění barvu. V případě potřeby přidejte trochu vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Salsa je připravena! Vychutnejte si je se svými oblíbenými tacos.