L. A. CETTO Petite Sirah 0,75

Kód: 3174
Neohodnoceno
330 Kč
Skladem

Odrůda: 100% Petite Sirah

Barva: Tmavě granátová s fialovými odlesky.

Vůně: Aroma červeného ovoce a ostružin s květinovými tóny.      

Chuť: Kořenitá chuť zralého ovoce, jako jsou ostružiny a borůvky, s tóny moruší a sušených švestek, má zralé sametové taniny, plné tělo a dlouhý závěr.

Zrání: 6 měsíců v sudech z francouzského dubu.

Snoubení s jídlem: Hodí se k hovězímu a jehněčímu masu, těstovinám, sýrům a mexickým jídlům s typickými domácími salsami.

Potenciál zrání: 3 – 5 let od data lahvování.

Ideální teplota podávání: 15 - 17°C

Obsah alkoholu: 13,5 % 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kategorie: Mexická vína
Druh: červené
Objem: 0,75 l
Odrůda: Petite Sirah
Vinařství: L.A.Cetto
Země původu: Mexico
Země původu: Mexiko
Vinařská oblast: Baja California
Potenciál zrání: 3 – 5 let od data lahvování.
Ideální teplota podávání: 15 - 17°C
Obsah alkoholu: 13,5 %
Počet v kartonu: 6 ks
Objem: 0,75 l
Země původu (text): MEXIKO - Mexiko je asi nejstarší vinařskou zemí Nového světa. Ihned po dobytí říše Aztéků v roce 1521 se španělští dobyvatelé, pod vedením Hernanda Cortéze, pokusili založit tradici vinohradnictví v Mexiku. Neměli ale velké úspěchy, protože horké a suché podnebí, které v Mexiku panuje, nebylo pro vinnou révu ideální. Tito pěstitelé se ale nevzdali a hledali oblasti, kde by se vinné révě dařilo. Ty našli na severu Kalifornie. V 18.století františkáni tyto španělské vinohrady rozšířili do celé Kalifornie. Pak ale došlo k odtržení Kalifornie od Mexika a tím na dlouhou dobu i k úpadku Mexického vinařství. Tradice pěstování vinné révy v Mexiku byla vzkříšena až začátkem 20.století, kdy sem přicházejí investice od velkých amerických a evropských společností. Vzhledem k již zmíněnému suchému a teplému klimatu v Mexiku, se zde vinné révě daří nejlépe na náhorních plošinách v nadmořské výšce 1500 a někdy až 2000m. Nyní je v Mexiku 8 vinařských oblastí, z nichž nejvýznamnější je Baja California. Jak už samotný název napovídá, leží na jižní hranici Kalifornie, téměř na dohled od kalifornského San Diega. V celém Mexiku je kolem 70 tisíc hektarů vinic. Především díky technologii řízeného kvašení a výsadbě kvalitních odrůd jsou mexická vína na stálém kvalitativním vzestupu a díky tomu se začínají prosazovat i na světových trzích a mezinárodních vinařských výstavách.