PAPRIČKY
Chilli papričky jsou nepostradatelnou součástí mexické kuchyně a dodávají jí typickou pikantní chuť. Existuje mnoho různých druhů chilli papriček, každá s vlastní intenzitou pálivosti a charakteristickým aroma.
Jalapeños jsou asi nejoblíbenější chilli papričkou a mají střední pálivost. Jsou vhodné k pečení, grilování nebo přidání do salsy. Naopak habaneros jsou ty z pálivějších chilli papriček a vyžadují opatrné použití. Jsou výborné do omáček nebo marinád.
Pro milovníky extrémní pálivosti jsou ideální papričky naga bhut jolokia a carolina reaper. Tyto papričky patří mezi nejpálivější na světě a mohou být opravdu nebezpečné, pokud se s nimi nezachází opatrně.
Kromě čerstvých chilli papriček se také běžně používají sušené chilli papričky (chipotles, morita, piquin, puya, habanero, chipotles, mulato, guajillo) nebo nakládané papričky. Z fermentovaných papriček se vyrábí takzvaný mash. Každý druh chilli papričky má své místo v mexické kuchyni a přidává jí jedinečnou chuť a aroma.
Nejprodávanější

🌶️ Chilli paprička Guajillo – tajná zbraň mexické kuchyně! 🇲🇽🔥 Říká ti něco kombinace jemně...

Papričky Puya jsou mexické papričky podobné oblíbeným papričkám guajillo. Jsou ale menší a...

Papričky morita jsou uzenou verzí dozrálých jalapeños. S mírnou pálivostí a jedinečnou...

Cascabel má sladkou oříškovou chuť, je docela jemná. Její použití je třeba zvážit, aby vynikla ta...