Recepty

Pizza s chipotles

1. Předehřejte troubu na doporučenou teplotu pro těsto na pizzu, které používáte. 2. Těsto na pizzu vyválejte, položte na plech a vytvarujte do požadovaného tvaru. 3. Omáčku chipotle rovnoměrně rozetřeme na těsto tak, aby byla pokryta celá plocha. 4. Na omáčku naklďte velké množství sýr...

Pozole Verde s poblanos

  1. V hrnci přiveďte k varu 3 litry vody. Nyní přidejte cca 60 g soli (nebo podle chuti), ¼ cibule, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 3 kuličky pepře, 1 lžičku epazotu a ¼ lžičky tymiánu a oregana. Přidáme maso a přikryté dusíme na středním plameni asi 1 hodinu nebo dokud maso ne...

Rajas con crema

Proužky z papriček Poblano "Rajas de Poblano" sceďte a dobře opláchněte. Cibuli nakrájíme nahrubo. Pokud se vám proužky paprik zdají příliš dlouhé, můžete je rozpůlit. Umístěte pánev na střední teplotu a nalijte olej. Za stálého míchání orestujte cibuli, dokud nebude průhle...

Enchiladas rojas

Na přípravu enchilladas budeme nejprve potřebovat náplň. Uvaříme kuřecí maso spolu s kořenovou zeleninou. Maso natrháme na tenká vlákna a smícháme se sýrem, kukuřicí a kysanou smetanou. Okořeníme kořením na enchilladas. Poté připravíme omáčku. Orestujeme cibulku do zlatova, přidáme česne...

Mexické Gazpacho

Gazpacho je studená polévka původem z Andalusie ve Španělsku. Vyrobená z čerstvě očištěných rajčat, okurek a zelené papriky je opravdovou lahůdkou v horkých dnech. Tradiční andaluské gazpacho jsme tentokrát připravili na mexický způsob nahrazením některých surovin typickými mexickými. Zde ...

Chiles relenos

Na oleji orestujte cibuli do zlatova. Přidejte mleté maso. Dochuťte solí, kořením.  Maso smíchejte s hotovou rýží a loupanými rajčaty. Papriku Poblano naplňte směsí. Posypte strouhaným čedarem a zapečte v troubě. Dozdobte pokrájenou jarní cibulkou a nasekaným čerstvým korian...

Tostadas de pollo

Tostadas jsou něco jako mexické chlebíčky. Na křupavou osmaženou kukuřičnou tortilu se kladnou všemožné dobroty a omáčky. Tostadas se potom jí rukama. Připravíme si tostadas s kuřecím masem. Kuřecí prsa uvařte a natrhejte pomocí vidličky. Ochuťte solí, pepřem, cibulí a čenekem. Na každo...

Grilovaný lilek a cuketa se salsou

Lilek a cuketu nakrájíme na asi 1,5 cm silné plátky. Olivový olej smícháme s česnekem a potřeme jím zeleninu. Gril připravíme pro přímé grilování a desku nebo rošt potřeme důkladně olejem. Plátky zeleniny grilujeme tři nebo 4 minutky z každé strany až dohněda. Do zapékací misky si zatím ...

Mořský okoun se salsou fresca

Pro přípravu salsy nařízneme rajčata křížem, spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nasekáme na jemno. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku překrojíme napůl, očistíme a omyjeme a nasekáme nadrobno. Přísady smícháme s limetkovou šťávou, 2 lžícemi olivo...

Pescadillas

Pro pescadillas dejte na pánev česnek a cibuli a restujte do zlatova. Pak přidejte rajčata, brambory a nakonec kousky tuňáka z konzervy, bobkové listy, koriandr a kmín. Dosolte a opepřete. Stáhněte ze sporáku. Nechte vychladnout. V hluboké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu....