Káva Los Muertos Costa Rica 250g

Kód: 2441
Neohodnoceno
296 Kč
Skladem (3 ks)

KÁVA: SAINTS - COSTA RICA - TARRAZU - SAN IGNACIO DE ACOSTA - SHB EP - FW

OBLAST: TARRAZU, COSTA RICA

Druh: Arabica

Odrůda: Red catuai, Red caturra

Nadmořská výška pěstování: 1 400 - 1 700 m

Období sklizně: Prosinec - únor

Proces: Plně myté

Sušení: Terasy

Stupeň pražení: Střední

Acidita: Střední

Chuťový profil: Tahle káva Vás nadchne chutí karamelu, lískového oříšku, bergamotu, kardamomu, citronu a k tomu vůní jemného tabáku a medu. Káva z oblasti Tarazzu je známá po celém světě svoji skvělou chutí a kvalitou sklízených kávových bobů.

 

Káva Saints se vyrábí z bobů pěstovaných na několika farmách v oblasti Tarrazu, která je mezinárodně známá svou kvalitní kávou. Jedinečné vlastnosti podnebí regionu jsou citelné i v šálku, protože tato káva má dokonalý a typický profil Tarrazu, jinými slovy krátkou střední kyselost s vanilkovými tóny.
Mnoho vesnic v San Ignacio de Acosta oblasti má jména začínající na „San“, což v angličtině znamená „Svatý“. Totéž platí i pro hlavní město „San Jose“. Proto se tato lahodná káva jmenuje Saints - svatá.

Oblast San Ignacio de Acosta je známá výrobou vysoce kvalitních káv. V polovině 19. století se obyvatelé Central Valley stěhovali na jih země, dnes známé jako Los Santos. Tento region má 220 km² půdy obdělávané farmami o průměrné ploše 2,5 hektaru. 95% kávy vyrobené v této oblasti je klasifikováno jako SHB (Strictly hard bean).

Zcela jedinečné klima Los Santos se vyznačuje obdobími 7 měsíců dešťů (květen až listopad), po nichž následuje 5 měsíců suchého počasí (prosinec až duben). Období květu trvá od listopadu do března. Sklizeň a sušení probíhá v období sucha.

Země původu: Costa Rica

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Nápoje
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: