PAPRIČKY
Chilli papričky jsou nepostradatelnou součástí mexické kuchyně a dodávají jí typickou pikantní chuť. Existuje mnoho různých druhů chilli papriček, každá s vlastní intenzitou pálivosti a charakteristickým aroma.
Jalapeños jsou asi nejoblíbenější chilli papričkou a mají střední pálivost. Jsou vhodné k pečení, grilování nebo přidání do salsy. Naopak habaneros jsou ty z pálivějších chilli papriček a vyžadují opatrné použití. Jsou výborné do omáček nebo marinád.
Pro milovníky extrémní pálivosti jsou ideální papričky naga bhut jolokia a carolina reaper. Tyto papričky patří mezi nejpálivější na světě a mohou být opravdu nebezpečné, pokud se s nimi nezachází opatrně.
Kromě čerstvých chilli papriček se také běžně používají sušené chilli papričky (chipotles, morita, piquin, puya, habanero, chipotles, mulato, guajillo) nebo nakládané papričky. Z fermentovaných papriček se vyrábí takzvaný mash. Každý druh chilli papričky má své místo v mexické kuchyni a přidává jí jedinečnou chuť a aroma.
Nejprodávanější

Anchos se v Mexiku používají snad do všech pokrmů. Jejich jemná pálivost a sladká švestková...

Pasilla papričky jsou středně pálivé sušené papričky pocházející z Mexika. Jsou známé svou...

🌶️ Chilli paprička Guajillo – tajná zbraň mexické kuchyně! 🇲🇽🔥 Říká ti něco kombinace jemně...

Piquin je pálivý kultivar chilli papričky běžně používaný jako koření. Piquin...

Habanero je odrůda papriky čínské (Capsicum chinense Jacquin). Její název je...

Papričky Puya jsou mexické papričky podobné oblíbeným papričkám guajillo. Jsou ale menší a...

Papričky morita jsou uzenou verzí dozrálých jalapeños. S mírnou pálivostí a jedinečnou...

Cascabel má sladkou oříškovou chuť, je docela jemná. Její použití je třeba zvážit, aby vynikla ta...

Papričky Mulato jsou tmavě fialové až černé přezrálé plody odrůdy Poblano. Jejich plná a sladká...