PAPRIČKY
Chilli papričky jsou nepostradatelnou součástí mexické kuchyně a dodávají jí typickou pikantní chuť. Existuje mnoho různých druhů chilli papriček, každá s vlastní intenzitou pálivosti a charakteristickým aroma.
Jalapeños jsou asi nejoblíbenější chilli papričkou a mají střední pálivost. Jsou vhodné k pečení, grilování nebo přidání do salsy. Naopak habaneros jsou ty z pálivějších chilli papriček a vyžadují opatrné použití. Jsou výborné do omáček nebo marinád.
Pro milovníky extrémní pálivosti jsou ideální papričky naga bhut jolokia a carolina reaper. Tyto papričky patří mezi nejpálivější na světě a mohou být opravdu nebezpečné, pokud se s nimi nezachází opatrně.
Kromě čerstvých chilli papriček se také běžně používají sušené chilli papričky (chipotles, morita, piquin, puya, habanero, chipotles, mulato, guajillo) nebo nakládané papričky. Z fermentovaných papriček se vyrábí takzvaný mash. Každý druh chilli papričky má své místo v mexické kuchyni a přidává jí jedinečnou chuť a aroma.
Nejprodávanější

Chipotle papričky – Kouřová legenda Mexika! 🌶🔥🌎 Chipotle (čti čipotle) znamená v jazyce Nahuatl...

Piquin papričky – Malé, ale ďábelsky pálivé! 🌶🔥⚡ Papričky Piquin (někdy psáno „Pequin“) jsou...

Serrano papričky – Pikantní svěžest z mexických hor! 🌶️🍃🔥 Serrano jsou pálivější bratříček...

Habanero papričky – Pekelně pálivé a tropicky ovocné! 🌶🔥🍍 Habanero patří mezi nejpálivější...

Puya papričky – Ovocná pálivost pro milovníky mexické kuchyně! 🌶🍒🔥 Puya jsou menší a ostřejší...

Cascabel papričky – Jemně pálivé s oříškovým šarmem! 🌶🥜🌞 Papričky Cascabel jsou malé, kulaté...

Mulato papričky – Temně čokoládová magie z Mexika! 🌶🍫🍒 Tmavě fialové až černé papričky Mulato...